Ανακοίνωση – 2η μονάδα πλύσης ρούχων ξεκινά να λειτουργεί, δωρεάν για τους πολίτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/09/2023

 

Σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά, η Κινητή Μονάδα της Ithaca από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, θα παραλαμβάνει στις 8:00 π.μ σακούλες ρούχων για πλύσιμο, στο χώρο έξω από το πρώην κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας –κεντρική πλατεία Παλαμά, κάτω από το Δημαρχείο.

Την ίδια ημέρα στις 4:00 μ.μ. η Κινητή Μονάδα θα επιστρέφει στο ίδιο σημείο του Παλαμά για να παραδώσει τους σάκους με  τα φρεσκοπλυμένα ρούχα.

Η εγκατάσταση πλυντηρίων / στεγνωτηρίων θα είναι στην Αγία Τριάδα (Δήμου Παλαμά).

Το μέγεθος της κάθε  σακούλας ορίζεται  στα 45 λίτρα/5 κιλά στεγνών ρούχων. Για κάθε πλύση/σακούλα χρειάζεται να καταγράφετε Όνομα, Επίθετο και έτος γέννησης του κάθε δημότη.

-Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο μέγιστος αριθμός πλύσεων που μπορεί  να πραγματοποιηθεί σε μια βάρδια σύμφωνα με την παραπάνω ορισμένη προϋπόθεση όγκου (σάκος 45 λίτρων/ 5 κιλά στεγνών ρούχων ) είναι περί τις 25-30. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης.

-Λόγω της φύσης της Κινητής Μονάδας και του ότι οι συσκευές είναι οικιακές, δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με πλύσεις βαρέων και δύσκολων ειδών όπως παπλώματα, κουβέρτες, μαξιλάρια, τσάντες, παπούτσια και βαρέως λερωμένα ρούχα (π.χ. λάσπη, αίμα).

-Οι πλύσεις γίνονται στους 40 βαθμούς, σε ταχύ πρόγραμμα περί τα 45 λεπτά και ακολουθεί κύκλος στεγνώματος για αντίστοιχο χρόνο, όσο δηλαδή χρειάζεται η επόμενη πλύση για να περάσει στο στεγνωτήριο. Αυτό σημαίνει ότι το στέγνωμα δεν επαρκεί για φύλαξη αλλά διευκολύνει και επιταχύνει το οικιακό στέγνωμα.

Η Ithaca λειτουργεί από το 2016, την πρώτη στην Ευρώπη Κινητή Μονάδα Πλυντηρίου Ρούχων προς άστεγο πληθυσμό. Παράλληλα, προσφέρει υπηρεσίες επανένταξης μέσω θέσεων εργασίας στον οργανισμό, ψυχοκοινωνική υποστήριξη στο δρόμο και εργασιακή συμβουλευτική σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Λόγω της φύσης της Κινητής Μονάδας, η Ithaca, βρίσκεται δίπλα και σε έκτακτες ανάγκες, όπως φυσικές καταστροφές, παρέχοντας ανακουφιστικές υπηρεσίες, ενίσχυση και κάλυψη των αναγκών στους πληγέντες. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έρχεται να βοηθήσει τον Δήμο Παλαμά.

Υπεύθυνοι  Επικοινωνίας

Μπλουγουρά Θεοδώρα τηλ.επικοινωνίας 6982159062

Φούντα Ράνια                 τηλ.επικοινωνίας 6979700269