Συνάντηση με τους Προέδρους των κοινοτήτων είχε ο Δήμαρχος Παλαμά

   Συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων είχε ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κος Σακελλαρίου ενημέρωσε τους Προέδρους για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο «Κλεισθένης» στην λειτουργία των κοινοτήτων, αλλά και για τις νέες αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζονται. Τους επισήμανε πως το πνεύμα του νέου νόμου είναι να αναβαθμιστούν τα νέα τοπικά συμβούλια και μέσα από αυτά και οι κοινότητες και για το λόγο αυτό αυξήθηκε και ο αριθμός των μελών τους από τριμελή σε πενταμελή.

   Στην αρχική πρόβλεψη του «Κλεισθένη» οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων ήταν δεσμευτικές για την υλοποίηση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πορεία όμως άλλαξε με τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου και πλέον θα είναι μόνο εισηγητικού χαρακτήρα. Παρ’ όλα αυτά το πνεύμα και η προσπάθεια αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι να υλοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες βέβαια θα πρέπει να προάγουν τις τοπικές κοινωνίες.

   Ο κος Σακελλαρίου στάθηκε περισσότερο στην άριστη συνεργασία που θα πρέπει να έχει η Δημοτική αρχή με τα τοπικά συμβούλια και τους Προέδρους των κοινοτήτων γιατί μόνο έτσι θα γίνει έργο προς όφελος των κατοίκων.

   Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Παλαμά έδωσε στους Προέδρους την υπ’ αριθμόν 88 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που αναφέρεται διεξοδικά στην λειτουργία των κοινοτήτων και τους συνέστησε να την μελετήσουν με προσοχή για να έχουν μια πλήρη ενημέρωση για τις δυνατότητες που τους παρέχει το νομοσχέδιο.

   Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι: ο Πρόεδρος Κ. Παλαμά κ. Τσιγαρδάς Δημήτριος, ο Πρόεδρος Κ. Αγία Τριάδος κ. Γιολδάσης Σάββας, ο Πρόεδρος Κ. Γοργοβιτών κ. Φώτης Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος Κ. Ιτέας κ. Λύτρα Θεοδώρα, ο Πρόεδρος Κ. Κοσκινά κ. Αγγελούσης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Κ. Μαραθέας κ. Παπαευαγγέλου Βάιος, ο Πρόεδρος Κ. Μάρκου κ. Κουτσιούμπας Βάιος, ο Πρόεδρος Κ. Μεταμορφώσεως κ. Κοντογιάννης Πέτρος, ο Πρόεδρος Κ. Ορφανών κ. Παπαβασιλείου Ιωάννης, ο Πρόεδρος Κ. Πέτρινου κ. Μίκας Γεώργιος, η Πρόεδρος Κ. Προαστίου κ. Παπακέμου-Κρικώνη Αθανασία, ο Πρόεδρος Κ. Αστρίτσας κ. Λάσκαρης Γεώργιος και ο Πρόεδρος Κ. Λεύκης κ. Τσατσάρας Ευάγγελος.

   Για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων: ο Πρόεδρος Κ. Βλοχού κ. Κούκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος Κ. Καλογριανών κ. Σιαματάς Μιχαήλ, ο Πρόεδρος Κ. Πεδινού κ. Κυριτσόπουλος Θωμάς, ο Πρόεδρος Κ. Φύλλου κ. Γιώτας Βάιος, ο Πρόεδρος Κ. Αγίου Δημητρίου κ. Μάλκας Βασίλειος, ο Πρόεδρος Κ. Καλυβακίων κ. Ακρίβος Ιωάννης και ο Πρόεδρος Κ. Συκεώνας κ. Μακρής Χριστόδουλος, τους οποίους ο Δήμαρχος Παλαμά θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν όταν οι λόγοι της απουσίας τους εκλείψουν.

 

συνάντηση Προέδρων