Ορκωμοσία Δημοτικής Αρχής Δήμου Παλαμά

    Παρουσία πλήθους πολιτών, έγινε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής Παλαμά, στο πολιτιστικό κέντρο “Παναγιώτης Παλαμάς”, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ο οποίος πραγματοποίησε και την τελετή.

   Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου ανέφερε τα παρακάτω:

   “Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, ξεκινώντας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για τον αγώνα που έδωσαν κατά την προεκλογική περίοδο. Ήταν ένας έντιμος αγώνας, πλην βέβαια κάποιων “φωτεινών” εξαιρέσεων, πράγμα που δείχνει και το υψηλό επίπεδο των κατοίκων αυτού του Δήμου. Στην εποχή της απαξίωσης και του περιορισμένου ενδιαφέροντος για το κοινό συμφέρον, περίπου 400 άτομα και από τους τρεις συνδυασμούς, έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση των συμπολιτών μας με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, αλλά ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους από αυτούς, μέσα από έναν πράγματι πολύ δύσκολο αγώνα, κατόρθωσαν να εκλεγούν Δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι κοινοτήτων, τους εύχομαι να έχουν καλή και δημιουργική θητεία. Όλους αυτούς αλλά και όλους εσάς, σας διαβεβαιώνω πως η Δημοτική Αρχή λειτουργεί υπεύθυνα, χωρίς αγκυλώσεις, χρώματα, παρατάξεις και ταμπέλες. Μια Αρχή για όλους τους Παλαμιώτες και λέγοντας Παλαμιώτες εννοώ όλους τους κατοίκους του Δήμου Παλαμά.

   Φίλες και Φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και στο Συνδυασμό μας και ανανεώσατε την θητεία μας στην διοίκηση του Δήμου μας. Η εμπιστοσύνη σας αυτή, είναι μία ηθική ικανοποίηση για όλα αυτά τα μικρά και τα μεγάλα που κατορθώσαμε τα πέντε προηγούμενα χρόνια ενώ παράλληλα μας γεμίζει και με μεγαλύτερη ευθύνη για την συνέχεια του έργου μας.

   Στην πρώτη μου ομιλία σαν νεοεκλεγείς Δήμαρχος, ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στην ίδια αίθουσα, είχα αναφέρει τότε πως στο τέλος της πενταετίας θα ήμασταν ευτυχείς αν μπορούσαμε να σταθούμε απέναντί σας λέγοντας “κάναμε για τον τόπο μας λιγότερα από όσα θέλαμε, περισσότερα όμως από όσα μπορούσαμε”. Με την ολοκλήρωση της πενταετίας, είμαστε περήφανοι, γιατί αυτά που κάναμε είναι πράγματι περισσότερα από όσα μπορούσαμε, αν αναλογιστεί κανείς την δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου όταν αναλάβαμε, αλλά και την περίοδο βαθιάς κρίσης σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο αξιών.

   Τα πάνω από 5.000.000 ευρώ που αποπληρώσαμε σε υποχρεώσεις που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά τις αναλάβαμε, έχοντας παράλληλα μειωμένους πόρους σε σχέση με προηγούμενες δημοτικές περιόδους, σε ποσοστό που ξεπερνά το 65%, σίγουρα αποτελεί σαφή επιβεβαίωση όλων αυτών που καταφέραμε για τον Δήμο μας.

   Στα πέντε αυτά χρόνια που ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου εργαστήκαμε βασιζόμενοι στις αρχές της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ισονομίας, αρχές τις οποίες θα υπηρετήσουμε πιστά και την επερχόμενη τετραετία, υλοποιώντας το Πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

   Φίλες και φίλοι, με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Κλεισθένης στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η σύγκλιση και η συνεργασία μεταξύ των αυτοδιοίκητων παρατάξεων, πάντα όμως με γνώμονα την ανάπτυξη και το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων του. Ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε, ότι δεν θα λάβουμε καμία απόφαση που δεν θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρακάμπτοντάς το μέσω αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, παρ’ ότι με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που έγιναν πρόσφατα, αυτό επιτρέπεται. Για εμάς το ανώτατο όργανο στη Διοίκηση του Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

   Σας προσκαλούμε να είστε υποστηρικτές και συνοδοιπόροι στον αγώνα μας, στον οποίο δεν περισσεύει κανείς. Να είστε σύμμαχοι, καθημερινοί συνεργάτες, αλλά και καλόπιστοι κριτές του έργου μας.

   Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο για την παρουσία του και την ευλογία του στη σημερινή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Παλαμά, αλλά και για την συνεχή του υποστήριξη.

   Με την βοήθεια του Θεού από σήμερα ξεκινάμε με το βλέμμα στραμμένο μπροστά, για να αναβαθμίσουμε περισσότερο το Δήμο μας και να τον τοποθετήσουμε εκεί που του αρμόζει.

   Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας.”

Ορκωμοσία 18-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019 Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019 Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019 Ορκωμοσία 24-8-2019Ορκωμοσία 24-8-2019