ΕΛΓΑ – Ανακοίνωση – Παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων ζημιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/09/2023

 

Υπό το βάρος της ιδιάζουσας κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης η οποία διαμορφώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς, τόσο του ζωικού κεφαλαίου όσο και των δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής λόγω των καταστρεπτικών συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel, έχουν ήδη παραταθεί από τον ΕΛΓΑ πλέον του προβλεπόμενου από τον Κανονισμό Ασφαλίσεων χρονικού διαστήματος, των δύο και δεκαπέντε ημερών αντίστοιχα.

Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ δίδεται νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς, για απώλειες στο ζωικού κεφαλαίου μέχρι και την Δευτέρα 25/9/2023 και των δηλώσεων ζημίας φυτικής παραγωγής μέχρι και το Σάββατο 30/9/2023.

Η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. εργάζεται με τα στελέχη των υπηρεσιών της, να συγκροτήσει το συντομότερο δυνατόν το ψηφιακό αρχείο των δικαιούχων αποζημιώσεων από τον Οργανισμό και για αυτό προτρέπει τους αγρότες και κτηνοτρόφους να επισπεύσουν την κατάθεση των δηλώσεών τους. Σε κάθε περίπτωση ο ΕΛ.Γ.Α. θα επιδείξει κατανόηση στις περιπτώσεις των παραγωγών των οποίων οι κοινότητες και οι καλλιέργειές τους βρίσκονται ακόμη εντός του πλημμυρικού φαινομένου.

Το έργο των Ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, οι οποίοι υποδέχονται τις δηλώσεις θα υποστηριχθεί επιπροσθέτως με υπαλλήλους του Οργανισμού, για την ταχεία διεκπεραίωση των δηλώσεων ζημίας και την διευκόλυνση των παραγωγών.