Δημοτική Βιβλιοθήκη Παλαμά

 

   ¨Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται¨, είχε πει ο Κικέρων.

   Ο άνθρωπος από πολύ νωρίς άρχισε να αντιλαμβάνεται την επικοινωνία ως βασική ανάγκη. Μέσω της επικοινωνίας ο άνθρωπος ανταλλάσει απόψεις, σκέψεις, γνώσεις, ιδέες και συναισθήματα.

   Ο κυριότερος, λοιπόν, και ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας είναι ο λόγος, προφορικός και γραπτός. Τα ομηρικά έπη αποτελούν γνωστά παραδείγματα της προφορικής λογοτεχνίας, που διασώθηκαν στις μέρες μας με την μετατροπή τους σε γραπτά.

   Η εισαγωγή της γραφής, λοιπόν, προκάλεσε ριζικές αλλαγές στην ανθρώπινη συνείδηση και συμπεριφορά. Ο άνθρωπος κατάφερε μέσα από τον έντυπο λόγο να διευρύνει την πνευματική καλλιέργεια. Ο πιο «ευχάριστος» τρόπος να το πετύχει, είναι το βιβλίο μέσα από τις σελίδες του οποίου ο συγγραφέας καταθέτει την μελέτη, την έρευνα και τα συναισθήματά του.

   Η ομορφιά των λογοτεχνικών βιβλίων είναι ότι αποτελούν χρήσιμα εργαλεία εννοιών για την κατανόηση του κόσμου και αντανακλούν καλύτερα το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον μιας εποχής.

   Αυτού του είδους την εμπειρία στην προσφέρει η βιβλιοθήκη. Πλούσια σε υλικό, βιβλία όλων των κατηγοριών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Παλαμά ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν με βάση τον εκδοτικό οίκο και τις πηγές να βρίσκουν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν. Πάντα, βέβαια, σε συνεργασία με το προσωπικό της βιβλιοθήκης που πρόθημα θα εξυπηρετήσει τον κάθε πολίτη.

   Το βιβλίο είναι ίσως το μόνο μέσο όπου ορισμένα είδη πληροφοριών μπορούν να βρεθούν. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν τη θέληση γι’ αυτό το ταξίδι ζωής. Όσοι το τολμήσουν, όμως, ανακαλύπτουν ότι αξίζει κάθε του βήμα.

   Επισκεφθείτε, λοιπόν, την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Παλαμά. Αξίζει.

   Περισσότεροι από 14.000 τίτλοι βιβλίων όλων των κατηγοριών, εκ των οποίων οι 163 είναι εντελώς καινούργιοι, είναι στη διάθεση των 1.968 εγγεγραμμένων μελών και όσων επιθυμούν να εγγραφούν.

   Άμεσα θα λειτουργήσει και η Δημοτική Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη.

 

books thumbs books thumbsbooks thumbsbooks thumbs