Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

 

   Ο Δήμος Παλαμά έχει εγκαταστήσει σε επιλεγμένους χώρους σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους πολίτες υλοποιώντας το πρόγραμμα WiFi4EU.

   Η πρωτοβουλία WiFi4EU ξεκίνησε με σκοπό να προωθηθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

   Η χρήση του WiFi4EU θα παρέχεται εντελώς δωρεάν. Οι κανόνες που θεσπίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασφαλίζουν ότι, κατά την τριετή περίοδο συμμετοχής του Δήμου στο δίκτυο WiFi4EU, δεν θα επιτρέπεται καμία χρηματική αμοιβή, ούτε άλλες έμμεσες μορφές πληρωμής μέσω διαφήμισης ή συλλογής δεδομένων.

   Οι διαθέσιμοι χώροι ασύρματης πρόσβασης είναι:

  • Η πλατεία του Παλαμά, ξεκινόντας από το κτίριο του Δημαρχείου με κατεύθυνση ανατολικά – νοτιοανατολκά
  • Εσωτερικά του κτιρίου Δημαρχείου Παλαμά
  • Η οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ στο ύψος του κτιρίου Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. (Δημοτική Βιβλιοθήκη) με κατεύθυνση νοτιοδυτικά
  • Στην αίθουσα εκδηλώσεων (“αίθουσα πολλαπλών”) του κτιρίου Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. (Δημοτική Βιβλιοθήκη)
  • Ο εξωτερικός / πράσινος χώρος του κτιρίου Δημοτικού Ωδείου «Μουσών Μέλαθρον» με κατεύθυνση ανατολικά
  • Το αμφιθέατρο του κτιρίου Δημοτικού Ωδείου «Μουσών Μέλαθρον»
  • Το Γήπεδο Ατρόμητου Παλαμά, με κατεύθυνση βόρεια του κτιρίου αποδυτηρίων

   Σημειώνεται ότι η ποιότητα του σήματος εξαρτάται και επηρεάζεται από την απόσταση από το σημείο εγκατάστασης της κεραίας, τις καιρικές συνθήκες, τις δυνατότητες της συσκευή που συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο.

   Οι συσκευές των χρηστών (Συσκευές Τηλεφωνίας, Φορητοί Υπολογιστές, Υπολογιστές παλάμης, έξυπνες συσκευές κλπ.), εφόσον αυτές διαθέτουν εξοπλισμό (ενσωματωμένο ή ειδικές κάρτες) συμβατό με τα πρωτόκολλα 802.11a, b, g, n και ac που θα βρίσκονται εντός της περιοχής κάλυψης των σημείων πρόσβασης, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κάθε σημείο (hotspot) επιτρέπει πρόσβαση σε πολλαπλούς ταυτόχρονους χρήστες.

   Για να συνδεθεί κάποιος χρήστης θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Να ενεργοποιήσει την κεραία WiFi στη συσκευή του, να εντοπίσει και να επιλέξει για σύνδεση το χαρακτηριστικό SSID του δικτύου “WiFi4EU”
  2. Να διαβάσει τους όρους χρήσης (“Δήλωση Αποποίησης Ευθυνών”) κάνοντας κλικ πάνω στη φράση – σύνδεσμο
  3. Να τσεκάρει το κουτάκι μπροστά από το σύνδεσμο των όρων χρήσης, ώστε να ενεργοποιηθεί το κουμπί “Login” και
  4. Να πατήσει το κουμπί “Login”.
  5. Μετά την επιτυχή σύνδεση, ο χρήστης θα δει στη συσκευή του χαρακτηριστική οθόνη καλωσορίσματος στη δίκτυο WiFi4EU του Δήμου Παλαμά. και θα μπορεί πλέον να κάνει χρήση της υπηρεσίας.

  01 WiFi SSID  02 WiFi terms  03 WiFi connected

   Προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόσβαση και ποιότητα της παροχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, το δικτύου απαιτεί από τον κάθε συνδεδεμένο χρήστη (συσκευή) να ξανά συνδέεται μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος (περίπου 48 ώρες) από την τελευταία σύνδεσή του, όπως περιγράφηκε με την παραπάνω διαδικασία.

   Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: Δωρεάν Wi-Fi για τους Ευρωπαίους